Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2010 15:54 - Jump!
Автор: jorodarinov Категория: Туризъм   
Прочетен: 5565 Коментари: 8 Гласове:
5



Jump! Горе-долу. Най-високите места за скачане с бънджи.

 

 

image 

 

5. 192 метра

Мостът Ойропабрюке, Австрия

Ще скачаш на границата между Австрия и Италия от 190 метра. Ойропабрюке беше най-високият мост в Европа до 2004 г., когато французите построиха виадуктът Мийо. Това е един от редките моменти, когато панорамата на Алпите не ти се струва, толкова романтична.

 

 

image 

 

4. 216 метра

Мостът Блукранс, Южна Африка

Отвеждат те по специална рампа точно на върха на арката (както пиратите, ама те не са хвърляли от толкова високо). Още, когато е открит през 1997 г. Блукранс започва да привлича фенове на бънджито от цял свят.

 

 

image 

 

3. 220 метра

Язовир Верцаска, Швейцария

Само луд може да скочи от това нещо, но май има някакви ентусиасти. Колкото и инструкторът да ти обяснява, че няма как да се размажеш в стената, като муха в прозорец все пак смятаме да пропуснем. Това е същата стена, по която се спуска Бонд в Златното око.

 

 

image 

 

2. 233 метра

Кулата Макау, Китай

Новата столица на комара. Една от перлите на града е Macau Tower, която е висока точно 338 метра от земята до върха. През 2006 г. ЕйДжей Хатчет влезе в Рекордите на Гинес с най-високия бънджи скок, именно от кулата.

 

 

image 

 

1. 321 метра

Мостът Роял Гордж, Големият каньон

Всъщност скоковете от мостът Роял Гордж са легални само по време на официалните екстремни игри. Скорост на падане 170 километра в час! Мостът е атракция от 1929 г. и има достатъчно дървени конструкции, за да скърца, сякаш всеки момент ще пропаднеш и наум да се псуваш за двете допълнителни бири, които си изпил преди това.



Тагове:   Австрия,   Швейцария,   Южна,


Гласувай:
5



1. bungyadrenalin - Истината за Бънджито и Клуб Адреналин
23.01.2011 20:44
Прочетете този разказ за случилия се с мен инцидент, а именно счупване на крак след скок с Бънджи с известния клуб Адреналин. Искам всички да раберат как законно се осакатяват хора, как лицемери като Велислав Малджиев управител на Клуб Адреналин си позволяват да се отнасят с пострадалите си клиенти. Как три месеца след като ми счупиха крака същите хора без никаква съвест излизат по телевизията и казват, че няма инциденти и как бънджито е един от най-безопасните спортове.

Имайте търпението да прочететете разказа ми обърнете нужното му вимание и се надявам да го споделите с приятели и така да ги предпазите от това което може да им се случи в реалност. Целта на разказа е да внимавате на кой поверявате здравето и живота си. Замислете се дали си струва да преживеете това, което на мен ми се случи заради обещавано 30 секудно удоволствие. Защо трябва да рискуваме здравето и живота си за да изпитаме нещо ново или да изглеждаме смели в очите на другите. Решението го вземете вие, но поне прочетете за истинските рискове.

Вижте разказа тук:
http://bungyadrenalin.blog.bg/sport/2011/01/23/istinata-za-byndjito-i-klub-adrenalin.672501
цитирай
2. анонимен - adrenaline addict - как не ви беше срам да осакатявате хубавата статия! :)
28.01.2011 19:50
Аз искам да коментирам, тъй като мненията ми бяха брутално изтрити от въпросния блог!!! Явно обективната истина не понася на въпросната девойка!
Ако чака последователи, които да я подкрепят - желая й успех!Всеки човек, който има дори съвсем ...бегла представа от екстремни спортове ще приеме с присмех целия блог!
В крайна сметка, всеки сам определя действията си. Аз скачам с бънджи, карам атв, опитвам се да катеря, пускам рапели, скачала съм с парашут... и всичко това предприемам с абсолютно осъзнатия риск, че някой ден мога да си потроша нещо!!! И в крайна сметка всичко, посочено по-горе е детска игра на фона на шофирането! Освен някоя синка или мускулна треска, никога не съм имала злополуки, за сметка на това съм претърпявала тежка катастрофа! Но не тръгнах да обвинявам за нея производителите на автомобила или инструктора ми по кормуване! Както и приятелите ми скиори и сноубордисти не обвиняват ски учителите като счупят крак или ръка! Парашутистите минават инструктаж, получават екипировка, подписват ДЕКЛАРАЦИЯ и скачат! Ако изкълчат или счупят крак не винят друг за това! Те сами са поели този риск!
Искам да изпиша още много, много неща... Думите се прескачат в главата ми!
Държа да подкрепя Малджиев - бънджито наистина е най-безопасния екстремизъм, погледнато статистически и всякак. Въжетата са неколкократно подсигурени и на практика е невъзможно да се скъсат, а и вече няма толкова строги ограничения в килограмите, колкото в зората на бънджи скоковете. В момента ластиците са подходящи както за 30 кг, така и за 130 кг хора. Лично съм присъствала на скокове, на които родители водят децата си да скачат! И всичко е минава без проблеми! Също искам да добавя, че е похвално от страна на клуб Адреналин да предложи веднага финансова подкрепа!
цитирай
3. анонимен - adrenaline addict - как не ви беше срам да осакатявате хубавата статия! :)
28.01.2011 19:51
Колкото до застраховките, ако търсите по-сериозни обезщетения, винаги може да си направите застраховка за зимни или екстремни спортове. Редица компании предлагат. Аз не съм си направила, но ако не дай Боже, ми се случи нещо, НИКОГА не бих си позволила да обвинявам за това хората, които са ми дали възможност да изживея свободата на екстремизма!
В заключение трябва да кажа, че съм се доверявала на клуб Адреналин за редица дейности - рапели, катерене, каньонинг, въжени паркове, парашут, и най-същественото в случая - имам над 30 бънджи скока от различни места, включително няколко скока от Витиня! В ръцете на инструкторите винаги съм се чувствала сигурна и спокойна, и разчитам изцяло на професионализма, познанията и въображението им!
На авторката на блога пожелавам бързо оздравяване, да си намери хоби, да не се озлобява допълнително и да поразсъждава трезво върху нещата! Може пък някой ден да проумее реалната ситуация!
Поздрави и успех!
Елена
p.s. и дано "потърпевшата" да престане да трие мнения, защото е много досадно :)
цитирай
4. анонимен - Съжалявам за травмата на момичето ама....
28.01.2011 23:26
Съжалявам за травмата на момичето ама...."Мацка" я се научи да пишеш грамотно и тогава "сипвай" по нечий адрес по този начин.И се опитай да си представиш, че това е някакъв знак от съдбата, който може би ти казва, никога, ама никога повече да не се занимаваш с екстремни спортове....и също така не е задължително да има виновен за някаква подобна случка.Просто страх...
цитирай
5. анонимен - Общо взето не тук е мястото и не тук и ...
29.01.2011 01:08
Общо взето не тук е мястото и не тук и сега е момента да ни занимаваш със собствените си проблеми ....мила, подписала си декларация ...това значи че стига да си на над 18 и да си грамотна тоест да можеш да четеш то се очаква да знаеш какво правиш = ако са те бутнали това е друго ама кат си скочила сама недей да си го изкарваш на тия хора които вече толкова много друг нормален народ са накарали да крещи и да се радва до дупка ...благодаря за вниманието и стига вече спам...плс...
цитирай
6. анонимен - Здравейте искам и аз да поделя какво ...
29.01.2011 11:48
Здравейте искам и аз да поделя какво се случи с мен. След скок с бънжи при същия клуб получих изкълчване на глезена. Като цяло ми мина за седмица, не беше нещо сериозно. но сега се замислям, че и аз можех да съм на мястото на това момиче.Явно имате проблем с екипировката и се надявам за в дъдеше да го разрешите, защото клиентите ви наистина си поверяват здравето! А и явно тук няма никакво човешко отношение, вярно е парите са си пари, но все пак !!!
цитирай
7. анонимен - Get up to 100000 forum backlinks with our xrumer blast & massive traffic
31.01.2012 17:02
Get up to 100000 forum backlinks with our backlinks service & massive targeted traffic Get large online web traffic using superb backlink blast available. We can post your custom message up to 100’000 forums around the web, get insane amount of backlinks and great targeted online web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
8. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
31.10.2012 08:53
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your jorodarinov.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your jorodarinov.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jorodarinov
Категория: Забавление
Прочетен: 48312
Постинги: 19
Коментари: 16
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930